határtalanul

nfu

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Nemzeti tehetség program

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

PETŐFI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA, KOLLÉGIUM (5553 KONDOROS, ISKOLA UTCA 2/6., HRSZ: 2068) KOMPLEX ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

klebelsberg logo

nemzet fejlesztesi miniszterium logo

Csengetési rend

1.   7:45-8:30
2.   8:45-9:30
3.   9:45-10:30
4. 10:45-11:30
5. 11:45-12:30
6. 12:45-13:30

Iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz NTP-SR-15-0090 azonosítószámon”Sportoljak, de mit?” címmel.

 A megvalósításhoz 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk.

Programjaink megvalósítási ideje: 2016. márciustól májusig

Sportoljak- de mit (12)Galéria

 

Iskolánk célul tűzte ki a sport megszerettetését, a szabadidő helyes eltöltésének megszervezését, az egészséges életmódra nevelést. Ezt a folyamatot a gyerekeken keresztül célszerű elkezdeni. Így a program célja is adott volt: egészséges, nagy munkabírású, sportos fiatalokat engedjünk el az oktatási intézményből. A mozgás, mint napi tevékenység rutinná, természetes folyamattá váljon, ne nyűg, megterhelés legyen az edzésre járás, a szabadban eltöltött idő, hanem váljék természetes folyamattá. Igénye legyen gyermeknek arra, hogy a napi munka mellett szakítson időt a testi- lelki feltöltődésre, a felesleges energiák elégetésére, a szervezet kardiológiai rendben tartására. Célközönségünk az általános iskola alsó- felső tagozata, szüleik, barátaik, testvéreik közül kerültek ki. A megvalósításban az iskolai sportkör, pedagógus kollégáink, a helyi és környező sportegyesületek, a Szarvasi Vöröskereszt, a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, a szarvasi műjégpálya volt segítségünkre.

Megvalósult tevékenységek:

  • az egészséges életmódra nevelés;
  • védőnői előadás a serdülőkori testi higiéniáról;
  • egészséges ételek kóstolója;
  • egészségügyi szűrés / vérnyomás, testzsír, BMI - mérés
  • véradás

Kísérő rendezvényként iskolánk művészetoktatásban résztvevő tanulóinak munkáiból kiállítást szerveztünk, melynek címe: "Sportoltam", "Sportol a család". A munkákat emléklappal honoráltuk.

sportoljak-de-mit-video
videó

 

A pályázat segítségével sikerült céljainkat megvalósítani, színes, élvezetes programokat kínálva az érdeklődőknek. Reméljük a szemléletváltás a következő években érzékelhető lesz.

A program támogatói az EMMI mellett a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő voltak. 

 

EMMI-logo

emberi eroforras tamogataskezelo

nemzeti tehetseg program logo